Pedoman

Thursday, July 16, 2009

Dateline tempahan

Pihak kami akan membuat penghantaran pada 7 hari terakhir sebelum sambutan Hari Raya Aidil Fitri. Tekad Astana Enterprise akan menerima tempahan sebelum atau pada 9 September 2009. Sesiapa yang berminat boleh membuat tempahan terus kepada nombor telefon di bawah:

1. Dalalina 016-5127786
2. Isnarti 017-3729989
3. Rohaya 017-4610061

Segala sokongan dari semua diucapkan ribuan terima kasih

Sagon Potong


Produk unik tradisional Jawa. Diperbuat dari tepung bermutu, kelapa parut dan ubi yang sesuai dijadikan juadah hari raya. Rasanya yang enak pasti menambat selera. Harga pasaran adalah RM13.50/pack of 50 pieces

Rempeyek Kacang.


Proses penghasilan yang unik dan bersih di rumah. Originally fresh products. Ianya diperbuat daripada kacang terpilih dan tepung bermutu tinggi. Proses pembungkusan yang kemas dan teratur serta rasanya yang tidak jemu bagi penggemar makanan ringan. Harga pasaran adalah RM 12.00/500g. Boleh ditempah mengikut kehendak pengguna.

Biskut Sarang Semut


Biskut ini kalau kita lihat secara kasar memang seperti sarang semut. Dihias indah dengan chocolate rice dan diperbuat dari marjerin dan tepung bermutu tinggi. Di hiaskan dalam paper cup cake. Penyimpanan yang mudah dan ramai kanak-kanak dan dewasa yang menggemari rasanya yang enak. Dijual dengan harga RM30=100biji.

Simpul Kasih Serunding Bilis




Ini adalah antara juadah makanan ringan yang menjadi kegemaran ramai. Produk ini aku mula pasarkan pada Tahun Baru Cina tahun ni. Alhamdulillah, ini adalah antara produk yang paling banyak mendapat sambutan. Diperbuat dari kulit popiah bermutu dan serunding bilis dengan resipi tradisional. Penggemar makanan ringan pasti tak jemu bila disajikan di depan mata. Namun proses pembuatan yang agak rumit membuatkan produk ini dijual pada harga RM32sekg. Namun pembeli pasti berpuas hati dengan produk ini.

Tempe goreng pedas


Produk ini sesuai dijadikan juadah bersahur dan berbuka puasa. Boleh dihidangkan bersama-sama nasi dan lauk pauk lain. Diperbuat daripada tempe, bilis dan kacang bermutu. Boleh disimpan lama sehingga 4 bulan. Pembuatnya memang berasal dari tanah jawa. Aku berani jamin yang sesiapa yang membeli produk ini tidak kan menyesal sebab waktu aku kat itm dungun dulu produk ni memang jadi kegemaran aku dan teman-teman lain. Harga pasaran bagi produk ini RM12.50/300g

Biskut Sakura Samprit



Sakura Samprit Diperbuat dari mentega bermutu tinggi dan dihiasi ceri merah sebagai pelengkap hiasan. Walau bagaimanapun harga yang berpatutan bagi biskut ini pasti menarik minat ramai penggemar biskut. Rasanya yang gebu dan dekorasinya pasti membuat anda tertawan. Harganya adalah tetap RM29= 100 biji. Tempahan untuk 50 biji juga diterima.

Biskut Y citarasa mewah


Assalamualaikum aku nak wat promosi gambor2 produk yang dipasarkan pada waktu raya dan puasa nanti.

Pertama skali. Biskut Y oats. Diperbuat dari bahan2 asli dan bermutu tinggi seperti oats dan minyak sapi QBB. Dek kerana bahan2 yang digunakan mahal. So, harga pasaran RM50=100 biji. Serangkap pantun buatmu teman, sekali rasa pasti tertawan... Cewah berpantun lak aku ni.








Wednesday, July 15, 2009

Keje Oh Keje.....

Assalamualaikum wbk... Kehadapan kengkawan yang disayangi. Aku bukannya menghilang tanpa khabar cuma dah keje tempat baru ni sibuk sket... Masa pun terhad sebab kena update akaun dari awal tahun. So bila ada salah group of accounts nak kena betulkan la... Penin makcik.. Tapi nak wat cemana, job specs dah macam tu kan. Aku keje kat Kelana Jaya, syarikat animasi.. Kira yang dok wat kartun tu arrr... Syok gak environment keje kat sini. Tapi kalau nak makan kat luar mahal gila... Aku prefer bawa bekal je... Bayangkan cucuq pisang RM 1 = 4 je tu pun sebiji pisang belah dua. Kalau aku menega kat cni cnfm kaya.. Mujuq kat opis ni ada microwave, fridge, heater n kalau sesak2 leh masak kat cni pun.. Cuma keje kat cni letih arr sket coz pagi kuar pas subuh ikut hubby. Sampai opis pun belum kol 7 pagi lagi... Klau petang lak aku balik naik putra lrt sampai pasar seni. Pehtu tunggu bas balik umah aku. Sampai umah pun nearly 8 malam arr. Kira cam pegi dengan bulan balik pun dgn bulan gak.... Tulah cerita aku takat ari ni.. Aku lom sempat lagi nak upload produk2 aku untuk pasaran hari raya. InsyaAllah minggu ni aku siapkan.