Pedoman

Friday, May 29, 2009

Mari...Mari Lawat blog besfren aku Eis@Sunar..

Pagi yang berapa pagi.. Dah masuk tengahari ni.. Aku nak ajak semua melawat blog kawan aku ni.. Dia ni usahawan gak la.. Lagi advance dari aku.. La ni dia banyak terima tempahan untuk penyediaan cup cake bagi hari Istimewa lah... Beside that, dia ada gak wat kek and decoration skali.. Harga don't worry berpatutan punya. Perut pun dah keroncong maklum arr.. lunch time dah dekat ape kata kite pi melawat blog dia. Jom. Sila klik pada link dibawah ini. Biar terliur korang.. Heheheh
Klik sini untuk pautan

Dia ni pun rajin gak ada gak wat hantaran utk orang kawen. Sapa2 yang rasa nak kawen ka... kawen lagi ka bleh arrr jenguk2 blog dia ni. Opsss.. sorry no... Cheq melawak ja..Bleh la dikatakan dia ni kreatif, inovatif dan apa2 lagi tif ar...
Klik sini untuk pautan

Kalau ada yang teringin nak makan jajan wat makan depan tv leh gak tempah kat dia ni... kira usahawan gak arrr...Tapi kalau tang tempe grg dia takdak sapa leh celen wo... Dulu waktu kami dok UITM sama2 dia slalu bawak.. Tapi time tu leh ar makan free... La ni kena bli ar..Alamak lapaq lak aku... Tadi tak pi lunch... Tapi len2 pun ada gak serai arr, kantan ar,... pendek kata macam2 ada...
Klik sini untuk pautan

Bisnes Keluarga Aku

Laman web usahawan lintah
Ni web adik aku dia wat bisnes lintah di taiping.. Aku tak biasa sangat pasai benda ni tapi dia tau banyak arr.. Aku cuma tolong add kat web aku kot sapa berminat nak wat business lintah leh contact adik aku kat web tu. Dia gak ada sifu yang ajaq dia sampai pandai di Bukit Merah. Adalah gak masuk dalam Malaysia Hari Ini dan Majalah 3. Dulu mak aku pun meniaga gak. Tapi la ni dah tak wat dah. Kalau dulu orang tanya Roy Tomyam & Seafood Kamunting sume orang tau. Tapi adatlah meniaga ni ada macam-macam dugaan kan. Bila sume anak-anak dah keje, kitorang dah tak bagi mak meniaga lagi.. Tu lah bak kata orang ke mana tumpah kuah kalau tak ke nasik kan. La ni adik aku yang kecik lak dok wat bisnes keli. Ada 2 kolam kat rumah mak aku di kamunting. Dan dalam proses nak tambah lagi satu kolam. Sekarang tak besar lagi keli baru sepanjang 5 inci je. Sket ari lagi leh arr jual. Sesiapa yang berminat untuk dapatkan maklumat atau bekalan leh arr contact adik aku yang wat bisnes lintah tu. Keli-keli tu tak makan pallet tapi makan makanan organik so tak berbau... Cubalah dapatkan maklumat dan info terkini dari ADIWANI ENTERPRISE. Kalau nak tgk video Usahawan lintah ada kat link ini. KLIK di sini. Jangan lupa klik kat bawah skali part 3 ok? Ada lah gambar adik aku di akhir2 video tu

Bisnes Bulan Puasa

Kepada Kengkawan atau sesiapa yang berminat. Aku bersama mak aku akan terima tempahan kuih raya di sepanjang bulan Ramadhan Al Mubarak nanti. Mungkin di penghujung Jun aku akan edarkan sample kuih rasa for testing. Free of charge. Sample tak payah bayaq sekupang pun. Tapi bila dah start wat order kena bayar ar.. Kalau tak, aku takleh cari makan ar... Nanti aku masukkan gambar dan sample kuih dalam blog ni nanti. Antara yang aku mungkin akan jual 2-3 jenis kuih raya dan simpul kasih yang dijual dalam kuantiti 1/2 kg atau satu kg setiap pack. Harga belum ditentukan lagi sebab kena ikut harga pasaran tapi masih lagi berpatutan. Sapa2 yang nak order jenis muruku cam star muruku ka pakoda ka, pun ada. Ni pun di siapkan dalam bentuk 1/2kg dan satu kg gak. Bisnes ni lak bawah pengawasan aku dan hubby. TEKAD ASTANA ENTERPRISE. Mintak2 lah dapat sambutan. Saja ja try nak jadi usahawan lak. Tapi kalau ada orang yang berhajat nak tempah kek buah pun leh.

Thursday, May 28, 2009

Love Story Lyrics... Nice beb...

Ntah dah berapa kali arini aku dengaq lagu Love Story- Taylor Alison Swift ni. xtau ar pasai pa aku suka sangat lagu ni... Dok melalak sensorang kat opis ni..Nasib orang tak dengaq kalau x macam2 ada... piching lari arr.. Maybe sbb country music kot... So aku nak kongsi dengan kawan lirik dia. Walaupun dah kira aku ni terlambat sket ka banyak ka.. Kira Halal lah eh... Kui Kui Kui

Love Story lyrics
Songwriters: Swift, Taylor Alison;

We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air

See the lights
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyesEscape this town for a little while

'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes

Oh got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town, and I said

Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said, marry me Juliet
You'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes

Oh, oh, oh, oh
'Cause we were both young when I first saw you

28th May 2009..Wah... Terujanya nak wat blog sendiri..

Assalamualaikum... Buat semua teman-teman tersayang dan keluarga. Kekadang bila di ingat kisah suka duka dari zaman anak kecil sehingga sekarang boleh buat kita senyum dan menangis sendiri.. Tapi Alhamdulillah dengan kudrat dan kekuatan yang diberikan Allah swt, kita masih lagi hidup sehingga ke detik dan saat ini. Setiap satu memori berada di lipatan kotak fikiran kita terpahat bagaikan satu rakaman video sehingga hujung nyawa kita. Aku juga tidak lepas dari pelbagai lipatan memori suka, duka, ketawa dan airmata. Tapi bak kata arwah abahku yang sentiasa berpesan padaku. ' Abah tak dak harta nak bagi pada anak-anak abah tapi abah lengkapkan anak-anak abah dengan ilmu supaya dia dapat pikiaq baik buruk sesuatu perkara. Abah juga tak harap duit dan harta anak-anak tapi Abah hanya harap Abah akan sama-sama mak sampai akhir hidup Abah. Dan Abah jugak jadi ingatan pada orang sebab kebaikan bukannya sebaliknya.