Pedoman

Friday, June 5, 2009

Lecehnya prosedur...

Assalamualaikum.. Pagi ni aku dah awal2 lagi wat aduan kat ministry of agriculture.. Sebab? Adik aku usahawan lintah.. He'd managed to get demand of leeches(lintah) from Singapore, Thailand and Macau. He'd just call them up for consultation of advise about the procedures and sorts of things related to this exotic creatures. Hence, they throw him as a ball. MOa cakap kastam punya cite yang kastam lak suh call perikanan. Bila call perikanan tak tau pun pasal ni... Kesian adik aku...He manage to get lots of demand from oversea for the purpose of medicine and cosmetics. But cannot do anything. Aku geram so aku pilah wat aduan kat web MOA nak tengok apelak reaksi depa... Kadang2 kalau kite cakap pun salah tak cakap lagi salah. Sepatutnya mereka cuba berusaha mencari penyelesaian bagi perkara tersebut bukannya tolak ke sana ke mari cam bola... Renung2kan lah

No comments:

Post a Comment